Kotisivu RSS Kelvin Jackson

Blogin intro, ja tavoitteet vuodeksi 2024

15.01.2024

Hallou maailma!

Aloitan vuoden 2024 laittamalla (Suomen) poliittisen blogini vihdoin kuntoon. Vaikka olen kirjoittanut jo tekstin, jonka voisi pitää osana tätä blogia, pidän tämän ensimmäisenä virallisena postauksena.

Minulla on jonkin verran kokemusta teknisen blogin kirjoittamisesta, mutta tämä on ensimmäinen askeleni varsinaiseen poliittiseen blogosfääriin (some-keskusteluja lukuun ottamatta). Suurin ero taitaa olla se, että kun teknisessä blogissani olen pyrkinyt tekemään ajatuksiani helposti luettaviksi ja jaettaviksi valittamatta seuraajien määrästä, tässä blogissa yritän puolestaan tavoittaa myös riittävän isoa määrää lukijoita. Tämä vaikuttaa kuitenkin eniten esim. somen käyttöön, eikä noin paljoa varsinaiseen sisältöön.

On vaikea sanoa etukäteen tarkkaan, mihin suuntaan tämä blogi menee pitkällä aikavälillä, mutta vuoden päästä sehän on varmasti aika selvä. Sitä kirjoitetaan siitä vitsimielisestä vihreästä näkökulmasta, johon viitataan otsikossa, ja aion käsitellä sekä nykyhetken kärkikysymyksiä että hiukan laajempia poliittisia tai filosofisia teemoja.

Perinteen mukaan aloitan tämän vuoden asettamalla tavoitteita.

Tavoitteeni vuonna 2024

Suomen politiikan suhteen asetan itselleni vuodeksi 2024 kolme tavoitetta: osallistua aktiivisemmin Suomen julkisessa poliittisessa keskustelussa, edistää vihreää politiikkaa Viitteessä ja muissa Vihreissä yhdistyksissä sekä oppia vihdoin ruotsia.

Osallisua aktiivisemmin poliittisessa keskustelussa

Tämä on itsestäänselvyys, kun olen tekemässä blogia. Se ei kuitenkaan rajoitu pelkästään kirjoittamiseen, vaan päinvastoin — aiheisiin tutustuminen huolella ja eri näkökulmien kuunteleminen tulevat aina ensin. Yritän parhaani kirjoittaa vain sitä, mitä tiedän, ja vedän mahdollisimman paljon tutkittuun tietoon.

Edistää vihreää politiikkaa yhdistystoiminnan kautta

Liityin vuoden 2023 keväällä Viitteeseen ja loppusyksyllä Green Sisuun, ja vuodeksi 2024 olen hakenut ja saanut hallituspaikan kolmesta eri Vihreästä yhdistyksestä. Yhdistyksien hallituskaudet ovat vasta alkamassa, mutta olemme silti jo ryhtyneet toimiin järjestämään englanninkielisen tapahtuman Turkuun. Luottamustehtävien lisäksi aion ottaa aktiivisemman roolin vapaaehtoistyössä, erityisesti vaalien aikana (ja presidenttivaalit pidetään jo tammikuun lopussa!).

Oppia ruotsia

Koulutukseltani fennougristina ja kielitieteilijänä tavoitan sitä, että osaisin joskus kaikkia Suomen virallista asemaa omaavia kieliä vähintään CEFR:n B-tasolla. Vaikka olen aiemmin oppinut jonkin verran karjalaa, ruotsia ja ainakin kaksi saamelaista kieltä, en ole päässyt edes A1-tasolle missään noissa kielissä — Suomen kotimaisista kielistä osaan käytännössä vain suomea. En voi myöskään pitkään jättää huomaamatta sitä, että nykyisessa kotikunnassa Turussa asuu kohtuullinen määrä ruotsinkielisiä, joiden kanssa osaisin mielelläni keskustella omalla äidinkielellään. Tuoreena Suomen kansalaisena haluaisin sen lisäksi osata uuden kotimaani molempia virallisia kieliä.

Vuonna 2024 aion siis oppia ruotsia. Englannin natiivipuhujana en usko, että tämä olisi kovin vaikea, mutta täytyy silti panostaa siihen. Laitan hiukan konkreettisemmaksi tavoitteeksi sen, että kirjoitan ennen vuoden 2024 loppua yhden täysin ruotsinkielisen postauksen tähän blogiin.

Lopuksi

Tarkka lukija huomaa varmasti, ettei tämä postaus ilmestynyt heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Tämä ennustaa hyvin tahtia, jolla postaukset ilmestyvät jatkossakin: kirjoitan mahdollisimman säännöllisesti, mutten sitoudu mihinkään tarkasti määriteltyyn aikatauluun (ainakin en alussa). Pyrin reagoimaan nopeasti ajankohtaisiin, mutta hitaiden uutisten päivinä saatan kirjoittaa vain satunnaisesti.

Olet saattanut huomata myös sen, että olen maahanmuuttaja ja olen oppinut suomea aikuisena. Vaikka saatan joskus oikoluettaa kirjoituksiani tuttavilla varmistaakseni, että viesti on päässyt perille, en yritä peittää vieraskielisyyttäni tai teeskennellä, että olisin äidinkielinen puhuja. Selvä viestintä ei sitä vaadi, ettei kenelläkään olisi aksentti.

En myöskään aio lisätä kommentointitoiminnallisuutta, tai ainakin en vielä, koska moderointi voi olla raskas ja suurin osa postaukseen liittyvistä keskusteluista tapahtuu joka tapauksessa nykyään sosiaalisessa mediassa. Saa aina linkittää tähän blogiin, jos haluat vastata johonkin pidemmällä tekstillä.

Tervetuloa mukaan!