Kotisivu RSS Kelvin Jackson

Hyvää kansainvälistä naisten päivää!

08.03.2024

Hyvä kansainvälistä naisten päivää!

Tänä vuonna saamme juhlia ainakin sitä, että Ranskassa on äskettäin kirjattu aborttioikeus perustuslakiin. Suomikin voisi ihan hyvin ottaa mallia tästä — vaikka olemme lähiaikoina lieventäneet meidänkin kynnyksemme raskaudenkeskeyttämisen saamiseen, olisihan vielä varaa varmistaa, että oikeus olisi turvattu myös mahdollisten tulevien hallitusten toimista.

Hyvistä uutisista huolimatta on myöskin aina pakko pitää mielessä, että seksismi ja sukupuolittu väkivalta ovat edelleen suuria haasteita yhteiskunnassamme. Työtehtävätkin jakautuvat usein myös selviin sukupuolittuihin rooleihin, vaikka on tapahtunut kiistämätön edistys esim. edeltävien sukupolvien kokemuksiin verrattuna. Todellinen oikeudenmukaisuus vaatii myös sitä, että otamme huomioon transnaisten tarpeet sekä perinteisen feminismin sokeat pisteet sukupuolivähemmistöjen suhteen.

Kehitystarpeet eivät kuitenkaan tarkoita, ettemme saa iloita. Työmme naisten oikeuksin ja tasa-arvon puolesta onnistuu, jos siihen vain satsataan. Ottakaamme tehtävä vastaan, ja luokaamme sukupuolitasa-arvoisempi maailma kaikille!